Költöztető autók típusai – költöztetés Budapest kerületeiben

Mitől speciális a költöztetés Budapest területén?

koltoztetes-budapestA költözés nagy dolog, jól meg ki kell gondolnunk mindent és jól meg is kell szerveznünk minden részletet; költöztetés Budapest környékén és vidéken is ugyanazzal a folyamattal zajlik. Pár dologban van csupán eltérés. Vidéken egyszerűbb költözni, mert több a kertes emelet nélküli ház, így könnyebb ki-bepakolni, a teherautónak biztos, viszonylag nagy parkolási lehetősége van. Viszont a vidéki kisvárosokban nincs mindenhol költöztető cég, így, annak megrendelése, leszervezése könnyen bonyolultabb lehet, de valószínűleg mindenképpen költségesebb. A költöztetés Budapest környékén történő megrendelése és leszervezése egyszerűbbnek tűnhet. A fővárosban a hely szűke okozhat gondot, mind a bútorok pakolásánál, mind pedig a teherautó leparkolásánál. Mindenképpen előre foglaljunk parkolási helyet a teherautónak, lehetőleg minél közelebb a célhoz. Ami a budapesti költöztetést még megnehezítheti, az az, hogy sok az emeletes ház, sőt szinte minden ház emeletes. A költöztetés Budapest körzetében pont azért problémásabb, mert igen sok cég emeletdíjat számol fel. Végül is, ha összegezzük, a különböző plusz kiadásokat nagyjából hasonló összegeket kaphatunk. Egy dologra kell nagyon figyelni költöztetés Budapest környékén történő folyamatánál és vidéken is, ez pedig az, hogy jól mérjük fel, mennyi bútorunk van és mekkora teherautóra lehet szükségünk. A legtöbb, nagyobb költöztetéssel foglalkozó cég több típusú autóval is rendelkezik, de elég kellemetlen, ha kisebb autót rendelünk be, annál, mint amekkorára szükségünk lehet. Ha szerencsénk van, vagy külön fizetünk érte, esetleg valaki ki jön és felméri igényeinket, csak a biztonság kedvéért. Akkor járunk a költségek szempontjából a legrosszabbul, ha a költözést több körben zavarjuk le, ilyenkor összesen négyszer pakolnak a munkások, ez sokkal több időbe telik és ez sokkal több pénzbe kerül. Hát ezért nagyon fontos, hogy megfelelő méretű autót rendeljünk. Ha bizonytalanok vagyunk, inkább nagyobbat igényeljünk, még mindig olcsóbb.

Az autók típusai – Költöztetés Budapest környékén

Magyarországon történjen a költöztetés Budapest kerületeiben vagy akár vidéken, három típusú autó használata elterjedt. A három típus között szempontunkból a méretbeli különbségek dominálnak. A nagyobb autó bérlése mindig többe kerül, de még mindig olcsóbb, mint a több körös költözés.

  1. A legkisebb autó, amit fuvarozásnál, költöztetésnél szoktak használni azok a dobozos furgonok. Ezek az autók a költöztetés Budapest körzeteinél a legalkalmasabbak és a vidékinél is akkor, ha nem egy egész házat akarunk költöztetni. Ennek egyszerű okát a mérete adja, alapterületéből elvesz a kerékdob, az oldalfala nem egyenes és a raktere sem túl magas. Ez az autó ideális a költöztetés Budapest körzeteiben, ha csak albérletet váltunk és bútoraink nincsenek, de annál több a személyes holmink. Mivel nem túl nagy, így a parkolás könnyen megoldható vele, egyszerű bepakolni az autóba. Minden szempontból jó, csak komplett költöztetéshez nem elég. Arra ne is gondoljunk, hogy több kisebb méretű dobozos furgont rendelünk be, mert nem éri meg.
  2. A költöztetés Budapest  körzeténél gyakran alkalmazott az alvázra szerelt felépítményű ponyvás teherautókat. Ezek méretben nem sokkal nagyobbak, mint az első típus de bel terük mégis nagyobb, egy nagy családi ház bútorozott átköltöztetéséhez ez sem megfelelő, de egy kisebb garzon vagy kisebb két szobás lakást már kényelmesen bele lehet pakolni. Raktere szögletes, egyenes falú. Ez a fajta a költöztetés Budapest körzeténél azért kedvelt típus, mert össztömege (3,5t) még megengedi, hogy bárhová behajthasson.
  3. A költöztetés Budapest körzetében oda kell figyelni a behajtási engedélyekre, mielőtt a harmadik, legnagyobb típus mellett döntenénk. Ezek az autók 7,5 tonnás nagy teherautók, ezek egy nagyobb ház teljes költöztetésére alkalmasak, bútorokkal együtt. Van zárt dobozos és ponyvás változatuk is.

Költöztetés Budapest területén – Hívjon a részletekért – 06-20-263-1966!

koltoztetes-budapest

A hozzászólások le vannak tiltva.