Költöztetés Budapesten olcsón – csináld magad

koltoztetes-budapestA költöztetés Budapest területén és vidéken egyaránt megterheli a családok és párok anyagi helyzetét. Nem is csoda, hogy mindenki a lehető legolcsóbban próbál meg kijönni egy ilyen helyzetből. Sok trükk van, amivel olcsóbbá lehet tenni a költöztetést, de nem minden éri meg. Akárhogy is nézzük, a mégiscsak az a legfontosabb, hogy bútoraink, különböző dísz-, és emléktárgyaink egyben megérkezzenek az új lakásba. A legolcsóbb módja a költözésnek, ha saját magunk bonyolítjuk le.

Költöztetés Budapest területén házilag

A költöztetést Budapest körzeteiben a legegyszerűbb saját magunknak lebonyolítani, főleg akkor, ha bútorok nélkül, csak egyszerűen albérletet váltunk. Ebben az esetben tényleg felesleges több ezreket kifizetni egy költöztető cégnek. Ez érvényes akkor is, ha a költöztetés Budapest helyett egyik vidéki nagyvárosból a másikba történik. Ha csak albérletet váltunk, bútorok nélkül, akkor könnyű dolgunk van, nem kell sokat rákölteni a költözés megszervezésére. Saját magunknak csak akkor érdemes egy komplett költözést leszervezni, ha van egy ismerősünk, akinek van teherautója. Hiszen ebben az esetben a teherautó és a sofőr díját már megspóroltuk és csak a benzin költségei maradtak meg. A teherautó önmagában viszont még mindig nem elég. Csak akkor kezdhetünk bele saját kezűleg a költözésbe, ha van pár ismerősünk, barátunk, akik szívesen segítenek a hurcolkodásban. Ha van egy jól összeszokott társaságunk, akkor a költöztetést igazából egy jó buliként is megélhetjük. A költöztetés Budapest területén és vidéken is, főleg ha barátokkal összefogva csináljuk semmiképpen se télre időzítsük. Ha barátokkal költözünk, akkor jó esélyünk van rá, hogy a lelkesedés kompenzálja a szakértelmet. Azzal tisztában kell lennünk, hogy balesetek mindig történhetnek, de a barátokkal nem köthetünk biztosítást. Illetve hajcsárként sem állhatunk mögöttük, és nem követelhetjük minden áron, hogy egy nap alatt mindennel végezzenek. Ha már a barátok segítségével költözünk illendő alaposan felkészülni üdítőkkel, vízzel, valamilyen élelemmel és a nap végére egy sörrel hálánk jeléül. Akár költöztető céggel, akár barátokkal költözünk a csomagolás mindenképpen a mi reszortunk marad. Ehhez úgy vélem nem éri meg segítséget kérni, mivel sokszor saját magunk sem tudjuk, hogy mit hova pakoltunk, mi lenne, ha nem is mi pakolnánk. A személyes tárgyakat jobb, ha mi dobozoljuk. Vannak olyan költöztetők Budapesten, akik már a csomagolási folyamatnál is bekapcsolódnak, vagy vállalják az egész munkát. De szerintem ezt jobb a saját rendszerünk alapján csinálni.

Hogyan spóroljunk? – Költöztetés Budapest

koltoztetes-budapestHa mégis egy költöztető cég szolgáltatásának igénybe vételével bonyolítjuk le a hurcolkodást, akkor is vannak olyan tényezők, amivel a cégtől függetlenül spórolhatunk. Ilyen tényezőként szolgálhat, hogy alaposan felmérjük, mekkora autóra van szükségünk. Jobban járunk, ha egy nagyobbért fizetünk valamivel többet, mintha egy kicsit bérlünk, amivel duplán kell fordulni. Ennek ellenére a költöztetés Budapest területén belül mégis a közepes méretű teherautók a legoptimálisabbak, mert ezekkel a legkönnyebb a közlekedés. A másik tényező az időhöz kapcsolódik, végül is közvetetten ugyan, de az első is ahhoz kapcsolódott, tehát a másik fontos lépés, amivel pénzt spórolhatunk meg, ha spórolunk az időn. Ez a gyakorlatban úgy valósítható meg, ha a csomagolásnál könnyen pakolható pakkokat készítünk, és ezeket úgy helyezzük el, hogy minél gyorsabban kipakolhatók legyenek. Ezek apró dolgok, de hát sok kicsi sokra megy. Ha a költöztetés Budapest vagy a vidéki cég szolgáltatásai között a pakolás gyorsaságát segítő eszközök fel vannak sorolva és mi ezekkel rendeljük meg a szolgáltatást, ám a pakolómunkásoknál nincs ilyen eszköz, tegyük szóvá, ne hagyjuk annyiban, ez egy jó módja annak és sajnos gyakori is, hogy több pénzt csaljanak ki tőlünk.

Megbízható költöztetés Budapest területén – Hívjon bármikor – 06-20-263-1966!

A hozzászólások le vannak tiltva.